Gewoon weer voor even

Gepubliceerd op 6 april 2018 om 11:29

Nu 24 jaar te zijn geworden, zit ik alweer een beetje dichterbij de 25. En vanaf dan gaat het hard. Dan zit ik opeens niet meer in de “early 20s”.

Wat zou ik graag gewoon weer voor even 18 willen zijn. Weer voor even een onbezorgde tiener met de toekomst ver, ver voor me. Alles komt nu zo dichtbij, alles gaat zo snel. Zo snel dat ik er soms geen controle meer over heb. En dan krijg ik kortsluiting in mijn hersens.

Ik ben niet bang voor een onzekere toekomst. Ik ben bang voor de tijd. De tijd die o, zo snel gaat. En de verwachtingen die ik misschien wel niet na kan komen. ‘Waar zie jij jezelf over 5 jaar?’ vind ik dan ook maar een rare vraag die ik niet kan beantwoorden. Tuurlijk, je droomt van dingen die je wilt in de toekomst. Maar is het dan ineens niet oké als je ziet waar de tijd je brengt? Of is het dan niet oké als je er helemaal niks van waar hebt kunnen maken?

Maar als ik er aan denk met wie ik deze angst mag delen, voel ik me weer een stuk veiliger. Want als ik me in de armen sluit van diegene waar ik zielsveel van hou, staat de tijd weer even stil. Want ik weet dat ik me geliefd kan voelen.

Kusjes,
Annet


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Erica
4 jaar geleden

Lieve Annette,
Ik bewonder jou er juist altijd om dat jij altijd zo in het nu leeft. Dat kunnen niet veel mensen. Als je dat blijft doen, gewoon genieten van wat er op je pad komt en altijd zo positief blijft zal het leven je altijd toe lachen.
En wat je bereikt is niet zo belangrijk. Jezelf zijn, precies zoals je nu bent is het aller belangrijkste. xxxxx