Pillen rammen

Gepubliceerd op 3 maart 2018 om 14:38

Elke. Dag. Weer. Niet vergeten... Niet vergeten in te nemen, niet vergeten nieuwe te halen. Wat een stress. Shit, de laatste! Huilen.

Wat is de pil kut.

 

Vanaf mijn 14e of 15e jaar moest ik er aan geloven. Ik zal even kort iets vertellen over mijn menstruatie vóór de pil. De eerste dag was kotsen. De hele dag kotsen. En slapen, want dan hoefde ik niet te kotsen. De rest van de dag zou ik huilen. Huilen van de pijn. Huilen van dat nare gevoel. Huilen van de depressiviteit. Nou en dan 5 dagen leegbloeden. Dus zou de pil dit probleem oplossen voor mij.

De huisarts had mij niet veel te vertellen over anticonceptie dus ging ik ervan uit dat de pil wel oké zou zijn voor mij, haha. Wrong! Want de pil is kut. Even voor de duidelijkheid, als de pil goed werkt voor jou... top! Echt super fijn voor je. Bij mij ging dit gewoon even anders. Want ik werd hier best wel depressief van namelijk. Zonder dat ik het door had. Dus niet zo leuk.

Acht jaar later besloot ik dus na te veel switchen van pil, voor een spiraaltje te kiezen. Met hormonen wel te verstaan, want een koperspiraal is pas echt kut (zoek maar even op). De koperspiraal kan de menstruatie namelijk ondragelijk maken. Kort samengevat, ik ben zo’n twee jaar niet ongesteld geweest en ik ben zo gelukkig als Winnie de Poeh in een honingpot. Als ik dit toch eens eerder had geweten had ik dat vervelende pilletje nooit aangeraakt.

Kusjes,
Annet


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Erica
4 jaar geleden

Heerlijk dat het leven zo fijn kan zijn😘