Dronken op donderdagochtend

Gepubliceerd op 27 oktober 2017 om 13:05

Het is donderdagochtend en ik sprint mijn huis uit om de trein te pakken naar mijn werk. Wanneer ik de hoek om loop zie ik je gelijk staan en wist ik dat het vervelend zou worden... "Pfff, dit meen je niet", dacht ik. Vooral niet aankijken en snel doorlopen.

 
Je slingerde met 2 biertjes in je handen de straat over. Toen je me zag, bleef je staan en wachtte je me op. Precies zoals ik had verwacht. "Hoi dame", riep je me toe en ik zei nog netjes gedag, maar liep gauw door. "Shit, nu heb ik het gedaan". Ik hoorde je allerlei dingen roepen, maar met mijn oortjes in deed ik net of ik het niet door had. Met een snelle pas liep ik verder in de hoop dat je het los zou laten. Maar nee, je achtervolgde me totdat ik antwoord zou geven. Waar een wil is, is een weg denk ik? 
 
Ik probeerde contact te maken met andere mensen, maar die waren er niet. Toen je naast me was komen lopen... "Mag ik je wat vragen?" Kwam er samen met een walm van een vieze alcohol adem je mond uit. Maar voor ik iets kon zeggen had je de vraag al gesteld. "Ik weet dat ik geen kans maak, maar... heb je een vriend?" 
 
Zoveel dingen die ik me afvroeg op dat moment, maar eigenlijk op het hetzelfde neerkwam. Waarom? Waarom ben je dronken op donderdagochtend? Waarom zwerf je dan op straat rond om vrouwen lastig te vallen? Waarom achtervolg je me als ik duidelijk voor je wegren?
 
"Ja, ik heb een vriend en ik zou liever willen dat je me met rust laat."
 
Goed wist je niet wat je ermee aanmoest... Je had toch niet echt verwacht dat ik in je armen zou springen omdat ik nu mijn droomprins had gevonden? Ik moet er een beetje om lachen, maar eigenlijk het is gewoon heel sneu.
 
Kusjes,
Annet

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.